4/29/2011

LIVIU REBREANU








ANIVERSAREA A 125 DE ANI DE LA NAŞTEREA SCRIITORULUI


La sfârşitul lunii noiembrie 2010 am organizat o activitate cu elevii clasei a XII-a Protecţia mediului B cu ocazia aniversării a 125 de ani de naşterea scriitorului Liviu Rebreanu.
Elevii au fost încântaţi la propunerea de a realiza o astfel de activitate, având în vedere că anul trecut au studiat romanul Ion, care le-a plăcut foarte mult şi care le-a trezit interesul şi pentru alte scrieri ale lui Rebreanu.
S-a organizat o expoziţie pe holul şcolii cu câteva materiale informative, cu imagini în diferite momente ale scriitorului, cu imagini ale casei memoriale L. Rebreanu, elevii aducând care mai de care fel şi fel de materiale. Un semn că elevii totuşi reuşesc prin diferite modalităţi să fie activi şi implicaţi în activităţile şcolii.
Un alt aspect al acestei activităţi a constat în comentarea unor citate din operele lui Rebreanu. Fiecare elev şi-a ales câte 2-3 citate, le-a prezentat colegilor şi au discutat deschis despre semnificaţia acestora. Bineînţeles, au existat momente de prezentare a vieţii şi operei scriitorului, de marcare a locului scriitorului în literatura română. S-au acordat diplome de participare la această activitate, iar cele mai bune comentarii au fost „premiate” cu o notă mare în catalog.

Tofan Marius, clasa a XII-a Prot. Mediului B





Prof. îndrumător, Acatrinei Mihaela

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Scrieţi textul dumneavoastră aici

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.