4/29/2011

GÂND PENTRU EMINESCU
Cu ocazia aniversării marelui poet Mihai Eminescu, în şcoala noastră s-au derulat mai multe activităţi.
O activitate amplă a avut loc pe holul şcolii, s-a organizat o expoziţie cu materiale informative despre Eminescu de către prof. Acatrinei Mihaela şi prof. Tuchiac Maricela, împreună cu elevii claselor a IX-a Resurse E şi XI Ind. Alimentară, dar şi un panou pe care elevii au expus, pe foi colorate, o strofă preferată din poezia eminesciană. S-au arătat interesaţi mulţi elevi, în două zile panoul devenind neîncăpător.Ca urmare, s-a realizat o cărticică cu cele mai frumoase strofe din poezia lui Eminescu. A fost o activitate inedită, altceva faţă de activităţile cu care elevii erau obişnuiţi. S-au ales strofe din poezia de dragoste în mod special, dar şi din poezia postumă. Elevii au dovedit că încă îndrăgesc poezia eminesciană, deşi,după unii critici, poezia sa nu ar mai avea atât de mulţi cititori.
Am inclus această activitate şi la programul activităţilor de la bibliotecă, întrucât elevii au apelat în mare parte la bibliotecă şi la doamna bibliotecară pentru procurarea cărţilor şi îndemnuri privind alegerea potrivită.
Prof. Acatrinei Mihaela
Prof. Tuchiac Maricela


O CARTE CITITĂ, O COMOARĂ DESCHISĂ
Elevii clasei a X-a Resurse G, au desfăşurat în cadrul proiectului educativ “O carte pentru şcoala mea” o activitate cu tema “ O carte citită, o comoară deschisă” ce şi-a propus descoperirea unor cărţi îndrăgite de elevi.Prin intermediul acestei activităţi s-a dorit stimularea şi promovarea cărţilor pe care elevii le apreciază şi le consideră adevărate comori ce trebuie să fie descoperite şi apreciate pentru adevarata lor valoare.
Cărtile care au suscitat un interes deosebit elevilor au fost apreciate pentru modul în care oglindesc adevarate comori ce trebuie descoperite .Astfel rolul acestei activităţi a scos în evidenţă gustul copiilor pentru lectură, îmbunătăţirea discursului oral.
Aceste comori deschise au oferit posibilitatea elevilor să pătrundă în minunata lume a cărţilor. Prof.Botoşanu Daniela

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Scrieţi textul dumneavoastră aici

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.