4/29/2011

CENTRUL DE DOCUMENTARE ŞI INFORMARE








Începând din luna octombrie a anului 2010 la Colegiul Agricol Fălticeni a început demararea unui proiect de înfiinţare a unui Centru de documentare şi informare din resurse proprii.
Centrul de documentare şi informare este locul în care elevii, cadrele didactice şi părinţii vin cu plăcere pentru a-şi îmbogăţi orizontul ştiinţific şi cultural, unde se pot dezvolta prin mijloace moderne, unde pot comunica şi desfăşura activităţi interculturale şi de egalizare a şanselor.
Se impunea amenajarea unui astfel de spaţiu, care să vină în întâmpinarea viitorului comunităţii, pregătind prin activităţile care se vor desfăşura aici tineri capabili de a se informa fără să fie constrânşi de lipsa calculatorului, a internetului, a enciclopediilor, a dicţionarelor.
Până în prezent am reuşit din resurse proprii să creăm un spaţiu şi să-l mobilăm adecvat unui CDI . Menţionăm că acestea au fost posibile datorită implicării elevilor, cadrelor didactice şi a comitetului de părinţi în activităţi de sensibilizare şi popularizare a acestui obiectiv în cadrul şcolii. Ne propunem în continuare să derulăm activităţi pentru realizarea unui fond de carte şi soft educaţional. De asemenea, avem în vedere şi atragerea unor sponsori pentru a finaliza aceste obiective.
In cadrul CDI vom desfăşura activităţi pedagogice, culturale, de comunicare (în interiorul instituţiei sau cu exteriorul, cu partenerii implicaţi în proiectele educative, cu părinţii şi comunitatea locală) şi activităţi de gestionare a resurselor.
Centrul de documentare şi informare va fi locul în care elevii proveniţi din medii defavorizate vor avea aceleaşi şanse ca şi ceilalţi elevi în faţa viitorului : tineri bine informaţi, conştienţi şi autonomi, capabili să se adapteze la lumea actuală prin intermediul şcolii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Scrieţi textul dumneavoastră aici

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.