4/29/2011

CARTEA - PRIETEN DE SUFLET


În cadrul proiectului O carte pentru şcoala mea am gândit o nouă activitate, cu elevii claselor a X-a Servicii A şi a XII-a Servicii A, numită Cartea-prieten de suflet. Ne dorim ca pentru elevii noştri cartea să devină, cu adevărat, o prietenă.
Am pornit totul de la un citat atât de frumos aparţinând lui Nicolae Manolescu:

„Mă număr printre cei care nu pot trăi fără cărţi. Sunt un vicios al lecturii. Am nevoie să citesc aşa cum am nevoie să mănânc şi să beau. Hrana pe care mi-o oferă lectura îmi este la fel de indispensabilă ca şi acea materială. Resimt fiecare zi fără o carte ca pe o zi pierdută. Inainte de a mă culca seara, îndată ce mă trezesc, dimineaţa, în călătorii, ba chiar şi în tramvai, pretutindeni şi oricând, citesc. Nu mă pot închipui fără să ţin o carte în mână” – un elogiu cartii de o rară semnificaţie.

După ce fiecare participant şi-a expus părerea despre aceste superbe cuvinte, am urmărit un filmuleţ pe care elevii clasei a XII-a Servicii A l-au realizat privitor la rolul lecturii, la felul în care ar trebui să privim cartea, la relaţia carte-om.
Important este ca din fiecare carte să învăţăm ceva. Acest lucru se poate obţine doar printr-o lectură atentă,prin separarea esenţialului de neesenţial,prin notarea anumitor idei şi impresii, prin înţelegerea adevăratului sens al cuvântului,prin îmbogăţirea vocabularului cu noi cuvinte şi expresii.


Prof.Acatrinei Mihaela
Prof.Acatrinei Vasiliu Lăcrămioara





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Scrieţi textul dumneavoastră aici

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.