4/29/2011

DAR DE SUFLET PENTRU CEI CE VOR VENI…







Participanţi: elevii clasei A X-A Tehnic A, prof.coord. Ţaranu Oana. Data: 7 aprilie

Pentru că mulţi dintre noi au uitat să dăruiască sincer şi fără alte aşteptări, prin activitatea noastră ne-am propus să ne reamintim sau după caz să învăţăm să oferim, dar mai ales să ne oferim bucuria ce succede momentul dăruirii. Şi ce alt dar mai frumos decât o carte?
Elevii clasei a X-a Tehnic A au răspuns cu entuziasm acestei invitaţii fiind încântaţi de ideea de a oferi o carte celor mai mici, colegilor care vor veni din urmă şi vor dori într-o zi să descopere tainele nebănuite ale cărţilor.
Activitatea a debutat cu un scurt brainstorming în care elevii au fost rugaţi să spună ce înseamnă lectura pentru ei.Deşi întrebarea a fost aparent simplă, răspunsurile diverse au constituit punctul de plecare pentru o discuţie complexă şi profundă.
Acest moment a fost urmat de unul mai liniştit , în care elevii au putut reflecta la cele discutate, dar s-au şi hrănit sufleteşte cu pasaje din diferite cărţi aduse de colegii lor pentru donare. Fragmentele atent alese de elevii care au adus cărţile au reprezentat pledoaria nerostită, ci lecturată şi trăită, a cărţii respective.
După ce ne-am împărtăşit cu toţii din Bucuria acelor clipe, am realizat un scurt , dar necesar exerciţiu de imaginaţie şi am încercat să vedem cu ochii minţii cum ar arăta o lume fără cărţi. Deşi o astfel de lume s-ar afla sub semnul monotoniei şi al inculturii, aşa cum cele mai multe răspunsuri au indicat, totuşi activitatea noastră nu a sfârşit într-o notă tristă, ci dimpotrivă ne-am bucurat că în lumea noastră există cărţi, inedite şi diverse şi încă mai există oameni care vor să citească şi să promoveze lectura şi în rândul celor care nu au descoperit încă această minune simplă, ce trecea adesea pe lăngă noi.
Cărţile adunate au fost donate bibliotecii care pentru a veni în sprijinul nostru şi-a schimbat look-ul şi chiar denumirea- Centul de documentare şi informare.
Aşa că nu ne rămăne decât să ne schimbăm şi noi obiceiurile şi să renunţăm la calculator, televizor în favoarea lecturii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Scrieţi textul dumneavoastră aici

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.