4/29/2011

CUVINTELE AU VIAŢĂ





Participanţi : membrii cercului de lectură- „ Magicienii cărţilor”
Prof.coord.Ţaranu Oana
Data: 25 februarie

O activitate în care spiritul ludic şi creativ au reprezentat coordonatele fundamentale. Pentru că întâlnirea aceasta a fost precedată de o alta în care s-a discutat despre iubire („Şi totuşi există iubire...”) activitatea a început cu invitaţia la o discuţie despre o ipostază mai aparte a iubirii - iubirea pentru Artă, pentru Frumos.
S-au prezentat şi discutat o serie de cărţi care nu sunt cuprinse în bibliografia şcolară , trezind cu atăt mai mult interesul elevilor participanţi, receptivi parcă intenţionat la orice este altfel, diferit de ceea ce se „consumă” în masă.
Activitatea a continuat în aceeaşi atmosferă destinsă, lucru la care a contribuit şi fondul muzical.S-au servit brioşe care spre surprinderea tuturor conţineau răvaşe pe care se găsea scris câte un cuvânt. Elevii au fost rugaţi să construiască cu cuvintele respective sintagme sau mesaje Pro Lectură. Ideea aceasta de competiţie a fost amuzantă şi productivă, dar mai presus de toate a subliniat încă o dată rolul deosebit de important pe care lectura îl ocupă sau măcar ar trebui să-l ocupe în vieţile noastre.
Mesajele Pro lectură au fost incluse într-o „carte” – creaţia elevilor din clasa a IX-a Tehnic B- alături de alte mesaje de promovare a lecturii, fapt ce reprezintă o dovadă clară că elevii au devenit mai conştienţi şi mai implicaţi în procesul acesta de regăsire şi redescoperire a valorii cărţilor. Iar lucrul acesta nu poate decât să ne bucure! J

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Scrieţi textul dumneavoastră aici

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.